klanten vertellen

Wat klanten over ons vertellen

‘We weten dat we een kwaliteitskast krijgen’

“De kale muur in onze woonkamer wilden we graag benutten voor een boekenkast. Maar wel één op maat. Daarvoor hebben we diverse offertes opgevraagd. Uiteindelijk kozen we voor J&B Kasten uit Arnemuiden. Misschien niet de goedkoopste, maar in onze ogen zeker wel de beste.”

Leendert en Julia zijn enthousiast over de samenwerking met Joost Meulmeester van J&B Kasten. “Wat wij bijzonder prettig vinden, is dat we te maken hebben met één contactpersoon: Joost. Hij voerde het eerste gesprek met ons, hij komt meten en hij is degene die de kast uiteindelijk maakt en plaatst. Dat werkt bijzonder prettig. Daarbij hebben we gemerkt dat hij tamelijk perfectionistisch is. De woonkamermuur bijvoorbeeld liep een klein beetje schuin weg, maar Joost zorgt er dan toch voor dat het tot op het kleinste detail past.”

Nieuwe slaapkamer:
Omdat de ervaringen zo goed zijn, schakelen Julia en Leendert J&B Kasten opnieuw in bij de restyling van de slaapkamer. Het ontwerp, dat werd gemaakt door een professionele interieurontwerpster, spreken ze volledig met Joost door. “Het is echt fijn; je maakt het bijna samen. Alles is mogelijk qua kleuren en stijl. Verder denkt hij op een goede manier mee in oplossingen. Het resultaat is fantastisch.”

Eigen werkplaats:
In de slaapkamer is de achterwand gemaakt met de Finsa Studio Collectie. De deuren en kasten aan de andere zijde zijn gemaakt met watervast gespoten MDF en leuke leren grepen. “Voor het werk hadden we ongeveer een week gepland, maar Joost was binnen drie dagen klaar. Ideaal is dat hij veel voorbereidende werkzaamheden in zijn eigen werkplaats kan doen. Zo is het een kwestie van alles hier in elkaar zetten.” Julia en Leendert zijn zo tevreden dat Joost inmiddels in vrijwel ieder vertrek wel timmerwerk heeft verricht. “Wat ons betreft zijn de sleutelwoorden eerlijkheid, kwaliteit en onderling vertrouwen. Het is erg prettig om op zo’n manier zaken met elkaar te kunnen doen. Bovendien, Joost is een vakman. Het wordt gegarandeerd mooi.”

‘Slim bergmeubel onder de trap’

“Ik sprak steeds over een trapkast, maar daarmee doe ik geen recht aan het meubel. Het is echt een kast onder de trap geworden. We zijn er erg blij mee. Joost Meulmeester van J&B Kasten heeft ons goed geholpen. Met onze wensen en zijn ideeën zijn we tot een mooie oplossing gekomen voor de ruimte onder de trap.”

Anita en Ron zijn onlangs verhuisd naar een woning in Vlissingen. Langzaamaan krijgt de inrichting vorm. In de woonkamer is de kast onder de trap een bijzondere blikvanger. Zoiets zie je niet vaak! Het is een slim bergmeubel, waarin onder andere de boeken van Ron ruimschoots plaats hebben.

Maatwerk:
“De oorspronkelijk trap had geen leuning. Dat vonden we sowieso al erg gevaarlijk”, vertelt Ron. “Daarnaast was de ruimte eronder min of meer loos. Ik wist dat maatwerk een oplossing kon zijn en zocht naar een goed timmerbedrijf in de buurt. Eigenlijk ook omdat ik liever zaken doe met kleine, lokale bedrijven dan met grote internationale meubelzaken. Zo kwamen we in contact met J&B Kasten uit Arnemuiden en zaten we op een avond in de showroom bij Joost.”

Veel voorbeelden en goede ideeën:
Anita moet lachen als eraan terugdenkt. Ze vertelt dat ze eigenlijk helemaal geen zin had om te gaan. “Ik was moe en ging met een beetje tegenzin mee. Gaandeweg het gesprek werd ik steeds enthousiaster en eenmaal thuis was ik superblij dat we geweest waren. Joost begreep wat we wilden en dacht heel goed mee. Hij had veel voorbeelden en goede ideeën. Al pratend en schetsend kwamen we op de apothekerskasten onder de trap en zelfs een vitrinekast op de kop”, vertelt Anita.

Apothekerskasten vol boeken:
Het resultaat is fantastisch. Joost koos voor gespoten MDF omdat dit gladder is dan hout. De kleur past, op uitdrukkelijke wens van Ron, precies bij de keuken. “Joost verzekerde dat dit kon. Inmiddels staat die verfkleur bij de verfleverancier bekend als de kleur Klasen”, lacht Ron. De kast, die onder de trap is ingebouwd, heeft verschillende apothekerskasten, waarvoor Joost soepel lopende geleiders heeft gebruikt. De lades hebben een softclose systeem, waardoor ze geruisloos sluiten. “Leuk is dat Joost af en toe een foto stuurde toen hij de kast in zijn werkplaats aan het bouwen was”, aldus Ron. “Het plaatsen hier was geweldig. Zelden heb ik iemand met zoveel passie zijn werk zien doen. En ook nu, nu de kast is opgeleverd, blijft Joost betrokken. Ik heb wat boeken met afwijkende formaten en ook daarvoor werkt Joost weer aan een slimme oplossing.”

‘Waarom J&B? Deze inloopkast spreekt voor zich!’

Toen Erwin en Sacha twee jaar geleden hun ‘jaren zestig woning’ in Middelburg kochten,  besloten zij de woning naar eigen smaak aan te passen; van boven tot onder en de tuin. De garage was door de vorige eigenaar al in gebruik genomen als inloopkast. Erwin en Sacha wisten dat dit mooier én beter kon. “De keuze voor Joost Meulmeester van J&B Kasten lag voor de hand. In mijn vorige woning had hij al bewezen kwaliteit te leveren en op een prettige manier samen te werken.”

Voor Erwin’s vorige huis maakte Joost al eens een schuifdeur. “Het viel me op dat de communicatie met hem prettig en correct is; afspraak is afspraak. Verder is het een echte vakman. Hij levert kwaliteit. Bovendien is hij breed inzetbaar. Het is een echte allround timmerman.”

Tekening in 3D:
In hun nieuwe woning streven Erwin en Sacha kwaliteit na. “Je kunt ook wel Ikea kasten kiezen, maar dan past het vaak nét niet. Met een kast op maat benut je de ruimte optimaal. Bovendien wilden we iets dat blijvend mooi is”, vertelt Sacha. Samen met Joost kwamen zij tot een ontwerp. “We hebben bij Joost in de showroom de kast stap voor stap getekend. De notenkleur planken hebben we gekozen uit de vele stalen. De achterwanden hebben we op advies van Joost licht gehouden. Verder zochten we naar symmetrie, wilden we planken en zeker tien meter hangruimte. Joost denkt mee en geeft advies. Zijn ervaring komt echt van pas. Al pratend tekent hij in 3D de kast, zodat je een goede indruk hebt van wat hij gaat maken.”

Vakmanschap:
Nadat de tekening gemaakt is, meet Joost steevast alles ter plekke na. Dat is nodig, omdat vrijwel geen enkele woning kaarsrecht is. Zo loopt de vloer in de woning van Erwin en Sacha iets af. Door het vakmanschap van Joost is hier aan de kast niets van terug te zien. “Het plaatsen van de kast ging in nauw overleg. Binnen een dag waren Joost en zijn collega klaar. Joost werkt heel netjes en nauwkeurig. Daarna begon het leuke werk: het inrichten van de kast. We hadden er vooraf goed over nagedacht en dus hadden we voor alles een mooie plek. Wat ons betreft spreekt de kast voor zich: Joost heeft opnieuw vakmanschap geleverd.”